AMBROXOL SIROP X 100ML EGIS PHARMACEUTICAL

9,00 lei

SKU: AMBEGI0010
remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

   

  1. CE ESTE AMBROXOL SIROP SI PENTRU CE ESTE UTILIZAT?

  Compozitie: un mililitru sirop contine clorhidrat de ambroxol 3mg si excipienti: citrat de sodiu, benzoat de sodiu, aroma de banana, aroma de capsuni, ciclamat de sodiu, acid citric monohidrat, povidona, sorbitol, apa purificata.

  Grupa farmacoterapeutica: mucolitice.

  Indicatii terapeutice: este indicat ca terapie secretolitica:

   - in afectiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului;

  - in afectiuni bronsice acute si episoade acute ale bronhopneumopatiei cronice;

  - astm bronsic, bronsiectazie, sinuzite.

  De asemenea, Ambroxol sirop este indicat pre- si post-operator in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare.

  2. INAINTE DE A UTILIZA AMBROXOL SIROP

  Nu utilizati Ambroxol sirop: daca sunteti alergic la ambroxol sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

  Acordati atentie utilizarii Ambroxol sirop: in cazul in care suferiti de ulcer gastroduodenal; in cazul in care aveti de insuficienta renala sau hepatica severa.

  Sarcina: studiile la animale de laborator nu au evidentiat un efect teratogen. Cu toate acestea, este recomandat sa nu se administreze clorhidratul de ambroxol la femeia insarcinata.

  Alaptarea: medicamentul se excreta in laptele matern, dar se pare ca nu afecteaza sugarul la doze terapeutice. Totusi, nu se recomanda administrarea medicamentului in perioada de alaptare.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: deoarece, foarte rar, au fost descrise cefalee si vertij in timpul tratamentului cu ambroxol sirop, se recomanda prudenta la pacientii care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

  Informatii importante privind unii excipienti continuti de Ambroxol sirop: trebuie luata in seama cantitatea de sorbitol a preparatului (1,2g/5ml) in cazul pacientilor diabetici.

  Utilizarea altor medicamente: administrarea concomitenta de ambroxol sirop si antibiotice (amoxicilina, cefuroxima, eritromicina, doxicilina) duce la cresterea concentratiei de antibiotice la nivelul pulmonar. Ambroxol sirop nu se administreaza concomitent cu antitusive si/sau cu substante care scad secretia bronsica (de exemplu, de tip atropinic), aceste asocieri fiind nejustificate. Nu s-au semnalat alte interactiuni medicamentoase cu relevanta clinica. Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alt medicament – chiar si din cele eliberate fara prescriptie medicala.

  3. CUM SE UTILIZEAZA AMBROXOL SIROP

  • Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: 10ml ambroxol sirop de 2-3 ori pe zi in primele 2-3 zile, apoi 10ml ambroxol sirop de 2 ori pe zi sau 5ml ambroxol sirop de 3 ori pe zi. In cazul in care este necesara cresterea eficientei, doza pentru adulti se poate creste pana la 20ml ambroxol sirop de 2 ori pe zi.

  • Copii cu varsta cuprinsa intre 5-12 ani: 5ml ambroxol sirop de 2-3 ori pe zi. 

  • Copii cu varsta cuprinsa intre 2-5 ani: 2,5ml ambroxol sirop  de 3 ori pe zi. 

  • Copii sub 2 ani: 2,5ml ambroxol sirop de 2 ori pe zi.

  In caz de insuficienta renala severa, datorita acumularii de metaboliti ai ambroxolului rezultati in ficat, doza de intretinere trebuie scazuta corespunzator, iar intervalul dintre doze trebuie prelungit. Siropul se administreaza dupa mese. Efectul secretolitic este potentat de aportul de lichide.

  Durata administrarii trebuie determinata individual conform indicatiilor si severitatii afectiunii. Ambroxol sirop nu se administreaza mai mult de 4-5 zile fara recomandarea medicului.

  Daca aveti impresia ca efectul Ambroxol sirop este prea puternic sau prea slab intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

  Daca utilizati mai mult Ambroxol sirop decat trebuie: pana in prezent nu au fost descrise efecte datorate supradozajului. Daca ati utilizat mai mult ambroxol sirop decat trebuie, anuntati imediat medicul dumneavoastra sau farmacistul.

  Daca uitati sa utilizati Ambroxol sirop: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza pe care ati uitat sa o luati. Luati doza urmatoare la momentul stabilit de schema de tratament.

  4. REACTII ADVERSE POSIBILE

  Ambroxol sirop este in general bine tolerat.

  Este posibil sa apara reactii gastro-intestinale minore, de tipul greata, varsaturi, gastralgii, care cedeaza rapid la scaderea dozei.

  Au fost descrise cazuri de reactii cutaneo-mucoase: eritem, rush, prurit, urticarie. Foarte rar, au fost semnalate reactii anafilactoide, care au avut o evolutie favorabila. In acest caz tratamentul trebuie intrerupt.

  De asemenea, foarte rar au fost descrise cefalee si vertij.

  5. CUM SE PASTREAZA AMBROXOL SIROP

  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

  A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

  A se utiliza cel mult 4 saptamani dupa prima deschidere a flaconului.

  A nu se lasa la indemana copiilor.

  Prezentare: flacon x 100ml.

Producător: EGIS
Clienții care au cumpărat acest produs, au mai cumpărat