Sarea amara nu este o sare, ci un compus mineral pur de magneziu si sulfat. Este cunoscuta ca fiind un remediu natural impotriva multor afectiuni, dar printre utilizarile ei se numara si cele de frumusete, gospodarie sau gradinarit.
Magneziul are un rol important in organismul nostru, fiind responsabil de buna functionare a sistemului nervos si a muschilor, iar sulfatul ajuta la absorbtia nutrientilor, la eliminarea toxinelor si ameliorarea durerilor de cap. Sarea amara si beneficiile ei surprinzatoare nu sunt atat de cunoscute, de aceea astazi va prezint o serie de intrebuintari ale acestui compus mineral minunat.
Beneficii pentru sanatate:
- reduce stresul si relaxeaza corpul: stresul ne seaca organismul de magneziu si ne ridica nivelul de adrenalina. Atunci cand sarea amara este dizolvata in apa, aceasta este rapid absorbita in piele si reface nivelul de magneziu din corp. Studiile arata ca magneziul creste energia si ajuta la eliberarea serotoninei, care este responsabila cu instalarea unei stari de calm si relaxare. Asadar, expertii cred ca baile cu sare amara, de 3 ori pe saptamana, te vor ajuta sa arati bine, sa te simti bine si sa capeti mai multa energie. Ionii de magneziu te vor ajuta sa te relaxezi, reduc nivelul de adrenalina si ajuta muschii sa functioneze normal.
- amelioreaza durerile si crampele musculare: sarea amara reduce inflamatiile si calmeaza durerile, fapt pentru care baile cu acest compus mineral sunt extrem de benefice. De asemenea, vindeca taieturile, iar un amestec de sare amara si apa calda pus pe rana va grabi vindecarea. In cazul in care te confrunti cu picioare obosite, incearca sa le tii in apa amestecata cu sare amara. Aceasta va face pielea mai catifelata si va neutraliza si mirosurile neplacute.
- ajuta la buna functionare a muschilor: sarea amara asigura buna functionare a muschilor, nervilor si enzimelor din organism prin reglarea nivelului de electroliti din corp, magneziul fiind principalul conductor de impulsuri electrice in corp.
- combate constipatia: cand sarea amara este folosita in curele interne, aceasta lucreaza precum un agent de detoxifiere in curatarea colonului. Sarea amara are efecte puternice laxative, deoarece absoarbe foarte bine lichidele, marind astfel volumul de apa din intestin, fapt care poate fi un ajutor temporar in combaterea constipatiei. Cu toate acestea, inainte de a face o cura interna cu sare amara, este indicat sa consultati un specialist.
- elimina toxinele din organism: sulfatul din sarea amara ajuta la eliminarea toxinelor din organism. In timpul bailor cu sare amara are loc un proces la nivelul pielii prin care sarea, impreuna cu toxinele daunatoare, sunt eliminate. Pentru o astfel de baie de detoxifiere adaugati 2 cani de sare amara in cada cu apa si stati timp de 10 minute. Repetati aceste baie cel putin 1 data pe saptamana.
- de ajutor in tratamentul ciupercii piciorului: datorita efectului benefic pe care il are asupra pielii, sarea amara vine in ajutor in tratamentul ciupercii piciorului. Amestecati o mana de sare amara in apa fierbinte si stati cu piciorul afectat in aceasta apa, de 3 ori pe zi.
- amelioreaza disconfortul gutei: sarea amara usureaza disconfortul gutei si reduce inflamatia prin adaugarea a 2-3 lingurite de sare amara in apa, unde tineti partea afectata timp de 30 de minute. Apa trebuie sa fie atat de fierbinte cat sa fie confortabil.
Beneficii pentru frumusete:
- exfoliaza celulele moarte: amesteca o mana de sare amara cu o lingura de ulei de masline sau uleiul de baie preferat si maseaza pe tot corpul, pe pielea uda, la dus. Clateste bine, iar pielea ta va fi exfoliata si catifelata.
- exfoliaza si curata tenul: pentru a-ti curata si exfolia fata, amesteca o jumatate de lingurita cu gelul tau obisnuit de curatare. Maseaza bland pe toata fata si clateste bine.
Compozitie: sulfat de magneziu.
Mod de administrare:
• Uz extern: 2 cesti de sare amara in apa calda de baie, se recomanda sa stati in jur de 20-30 de minute in cada. Se pot folosi comprese cu sare amara dizolvata in apa, pe zonele pielii afectate. Se dizolva foarte usor in apa.
• Uz intern: se recomanda o doza zilnica maxima de 10-30 grame de sare amara la adulti si copii de peste 12 ani. Se recomanda o doza zilnica maxima de 5-10 grame de sare amara la copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani.
Contraindicatii: a nu se administra copiilor sub 6 ani.
A se pastra in loc uscat si racoros.
Prezentare: punga x 125g.